Cake aux saveurs Provençales

Cake aux saveurs Provençales

Hey everyone, it is Louise, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Cake aux saveurs Provençales. It is one of my favorites. For mine, I am going to make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Cake aux saveurs Provençales is one of the most popular of current trending foods on earth. It's easy, it's fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. They're nice and they look wonderful. Cake aux saveurs Provençales is something which I have loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Cake aux saveurs Provençales, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Cake aux saveurs Provençales delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Cake aux saveurs Provençales is 6 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can have Cake aux saveurs Provençales using 17 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Un cake original aux saveurs de Provence. Idéal à partager pour l'apéro entre amis ou en famille.
Pour la petite histoire de cette recette ; j'ai ajouté des tomates entières sur le dessus car elles étaient déjà trop molles pour les préparer en salade. Rien ne vous empêche de faire sans ou pourquoi pas de les remplacer par pleins de petites tomates cerises colorées. A chacun de s'approprier cette recette simplissime suivant ses goûts et envies.

Ingredients and spices that need to be Take to make Cake aux saveurs Provençales:

  1. 3 tomates colorées de votre choix
  2. 5 tomates séchées en bocal
  3. 3 poivrons marinés en bocal
  4. 40 g d'olives verte dénoyautées (ou noire)
  5. 115 g thon au naturel
  6. 50 g Mozzarella râpée
  7. 10 billes de Mozzarella
  8. 3 œufs
  9. 15 cl crème fraiche ou du lait
  10. 180 g farine
  11. 3 . c à soupe d'huile d'olive
  12. 1 sachet de levure
  13. 1 c. à café paprika
  14. 1/2 c. à café piment d'Espelette
  15. 1 c. à soupe d'herbes aromatique de votre choix (origan, thym, herbes de Provence...)
  16. Basilic frais 10 feuilles
  17. sel et poivre moulin

Instructions to make to make Cake aux saveurs Provençales

  1. Préchauffez le four à 180 ° C en mode chaleur tournante.
  2. Coupez les olives en deux, gardez en 6 pour mettre sur le dessus du cake. Coupez en petits morceaux les tomates séchées. Lavez et ciselez les feuilles de basilic, gardez 3 grosses feuilles entières pour le dessus du cake. Égouttez et émiettez le thon grossièrement. Égouttez les billes de Mozzarella. Lavez délicatement les tomates, gardez-les entières, il n'est pas nécessaire d'enlever le pédoncule.
  3. Mélangez les œufs, la crème et l'huile d'olive. Ajoutez la farine en plusieurs fois et mélangez afin d'obtenir une préparation homogène. Ajoutez la levure, les herbes aromatiques, le paprika, le piment d'Espelette, le basilic ciselé, salez légèrement et mélangez à nouveau.
  4. Ajoutez le thon émietté, les tomates séchées coupées, les olives coupées et la mozzarella râpé puis mélangez.
  5. Dans un moule à cake beurré ou muni d'une feuille de cuisson, versez la moitié de la préparation puis déposez par dessus les poivrons marinés sur toute la longueur. Versez le reste de la préparation puis déposez les tomates par dessus (pédoncule dirigé vers le haut). Appuyez légèrement sur les tomates pour les faire à peine rentrer dans la pâte.
  6. Ajoutez le reste des olives entières un peu partout ainsi que les billes de Mozzarella, si nécessaire coupez-les en deux. Déposez les 3 feuilles de Basilic à côté de chaque tomate puis donnez un tour de poivre moulin bien partout.
    Enfournez pour 45 minutes (variable selon les fours) ; prolongez la cuisson si nécessaire.
    Laissez refroidir quelques instants avant de démouler sur une grille. Servez légèrement tiède ou à température ambiante.

    Bonne dégustation !

As your experience as well as self-confidence expands, you will find that you have more natural control over your diet plan and also adapt your diet regimen to your personal tastes in time. Whether you want to offer a dish that utilizes less or more ingredients or is a little more or less spicy, you can make easy adjustments to achieve this goal. In other words, start making your recipes on time. When it comes to standard food preparation abilities for beginners you don't require to learn them however just if you master some easy cooking methods.

This isn't a complete overview to quick and very easy lunch recipes but its good something to chew on. Ideally this will certainly get your creative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your family without doing way too many heavy meals on your journey.

So that is going to wrap this up for this special food Simple Way to Prepare Homemade Cake aux saveurs Provençales. Thank you very much for reading. I am sure you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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