Aumônière de crêpes aux pommes et aux pruneaux

Aumônière de crêpes aux pommes et aux pruneaux

Hello everybody, it is Louise, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to make a special dish, Aumônière de crêpes aux pommes et aux pruneaux. It is one of my favorites. This time, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.

Aumônière de crêpes aux pommes et aux pruneaux is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It's appreciated by millions daily. It is simple, it's quick, it tastes delicious. Aumônière de crêpes aux pommes et aux pruneaux is something that I've loved my entire life. They're nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Aumônière de crêpes aux pommes et aux pruneaux, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Aumônière de crêpes aux pommes et aux pruneaux delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Aumônière de crêpes aux pommes et aux pruneaux is Pour 6 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Aumônière de crêpes aux pommes et aux pruneaux using 19 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve that.

Les #crêpes sont une invitation à la tentation et en faisant preuve de créativité, elles se transforment en un #dessert gourmand.
Crêpes au cidre

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Aumônière de crêpes aux pommes et aux pruneaux:

  1. Pour la pâte à crêpes au cidre
  2. 350 ml lait
  3. 30 g beurre demi-sel
  4. 5 œufs
  5. 200 ml cidre brut
  6. 200 g farine T55
  7. 50 g farine de sarrasin
  8. 1 CS sucre
  9. Pour la compotée de fruits
  10. 1 sachet thé
  11. 50 ml rhum
  12. 150 ml d’eau
  13. 200 g pruneaux d’Agen
  14. 30 g raisins secs
  15. 20 g beurre
  16. 1 gousse vanille
  17. 80 g cassonade
  18. 2 pommes
  19. 50 ml cidre

Steps to make to make Aumônière de crêpes aux pommes et aux pruneaux

  1. Dans une casserole à fond épais, faire tiédir le lait avec le beurre jusqu’à ce qu’il fonde
  2. Dans un cul de poule, mettre les œufs en premier et verser le cidre, ajouter les farines tamisées, saupoudrer le sucre et mixer avec un mixeur plongeant à vitesse maximale
  3. Verser le mélange lait/beurre tiédi dans le cul de poule et mixer à nouveau pour obtenir une pâte à crêpe assez fluide, sinon rajouter du lait si elle vous paraît trop épaisse
  4. Réserver la pâte 1 h minimum avant de l’utiliser
  5. Préparer un thé, ajouter le rhum et pour les faire regonfler faire infuser les pruneaux avec les raisins secs +- 30 mn
  6. Égoutter les fruits, dénoyauter et couper les pruneaux en petits dés, éplucher les pommes et les couper également en dés
  7. Dans une poêle à fond épais, faire fondre le beurre, gratter au-dessus les graines de la gousse de vanille fendue, verser la cassonade, mélanger rapidement avant d’ajouter les dés de pommes et les raisins égouttés, ajouter les dés de pruneaux, baisser le feu, faire compoter quelques minutes, éventuellement rajouter 1 ou 2 cuillers à soupe de thé si cela accroche, réserver
  8. Faire vos crêpes et les réserver au chaud au fur-et-à-mesure sous une feuille d’aluminium
  9. Faire vos crêpes et les réserver au chaud au fur-et-à-mesure sous une feuille d’aluminium
  10. Passer rapidement les aumônières quelques minutes sous le grill du four pour les réchauffer au moment du service, en faisant attention à la coloration

As your experience and also self-confidence grows, you will certainly find that you have more all-natural control over your diet plan and adapt your diet regimen to your individual tastes gradually. Whether you intend to offer a recipe that uses fewer or even more active ingredients or is a little basically spicy, you can make easy adjustments to accomplish this objective. Simply put, begin making your dishes promptly. When it comes to basic cooking abilities for beginners you do not need to discover them yet only if you master some simple cooking methods.

This isn't a full guide to quick and simple lunch recipes but its excellent something to chew on. Ideally this will obtain your imaginative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing a lot of heavy meals on your trip.

So that is going to wrap it up for this exceptional food How to Prepare Speedy Aumônière de crêpes aux pommes et aux pruneaux. Thank you very much for reading. I'm confident you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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