Cake aux orties, asperges vertes et lardons
Hello everybody, it is Brad, welcome to my recipe page. Today, we're going to make a special dish, Cake aux orties, asperges vertes et lardons. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.
Cake aux orties, asperges vertes et lardons is one of the most favored of recent trending foods on earth. It is enjoyed by millions every day. It is simple, it is quick, it tastes yummy. Cake aux orties, asperges vertes et lardons is something that I have loved my whole life. They're nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Cake aux orties, asperges vertes et lardons, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Cake aux orties, asperges vertes et lardons delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Cake aux orties, asperges vertes et lardons is Pour 6 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Cake aux orties, asperges vertes et lardons using 12 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve it.
Les orties ont refait surface : entre la pluie et le soleil du printemps elles grandissent à vue d’œil au jardin ... L'ortie est considérée comme une mauvaise herbe par les jardiniers, c'est pourtant aussi une plante comestible qui a peu à peu disparu de nos tables, et elle a tout pour elle : riche en zinc, en fer, en magnésium et en silice, elle est connue pour ses propriétés diurétiques, et ses vertus anti-inflammatoires.
Je m'en sers pour réaliser de délicieuses soupes, un pesto revigorant ou encore des beurres parfumés pour les volailles .
Dans cette recette, je vous propose d'incorporer les orties dans un délicieux cake, avec des pignons de pin, des asperges vertes et des lardons... Parfait pour un snack rapide, un plateau TV ou pour présenter en apéritif ou sur un buffet de printemps.
Ingredients and spices that need to be Take to make Cake aux orties, asperges vertes et lardons:
- 500 g d'orties fraîches
- 200 g farine
- 3 œufs
- 1 sachet de levure
- 20 cl lait tiède
- 20 cl d'huile d'olive
- 1 cuillère à soupe moutarde forte
- sel, poivre, piment d'Espelette
- 1 botte (250 g) d'asperges vertes
- 50 g beurre
- 100 g pignons de pin
- 200 g lardons
Instructions to make to make Cake aux orties, asperges vertes et lardons
- Lavez les orties dans une bassine d'eau légèrement vinaigrée, pour ôter poussière et petites bêtes qui auraient pu se glisser dans le feuillage. Rincez à l'eau claire, épongez. Faites fondre les orties dans une poêle avec le beurre. Les orties vont beaucoup réduire. Réservez.
- Dans une poêle, faites dégraisser les lardons, égouttez et réservez. Faites griller les pignons de pin et réservez. Coupez les asperges à 3 cm de la tête et faites les colorer dans une poêle. Réservez.
- Dans un saladier, versez la farine et la levure chimique. Cassez les œufs et ajoutez la moutarde forte. Mélangez. Versez peu à peu le lait et l'huile d'olive mélangés.
- Ajoutez la garniture dans la pâte : mélangez et ajoutez les asperges vertes.
- Préchauffez le four à 180°C. Beurrez et farinez le moule, puis versez la préparation dedans.
- Enfournez le cake pour 50 minutes. Laissez tiédir et démoulez sur une grille. Dégustez tiède ou froid.q
- Astuce : Préparez 2 cakes à la fois, vous pourrez en congeler un pour les jours de flemme ou les invités de dernière minute...
As your experience as well as confidence grows, you will discover that you have extra natural control over your diet regimen as well as adapt your diet plan to your personal tastes in time. Whether you wish to serve a recipe that uses fewer or even more ingredients or is a little bit essentially spicy, you can make simple adjustments to accomplish this goal. To put it simply, start making your recipes on time. When it comes to standard cooking skills for newbies you don't require to learn them however only if you master some basic cooking methods.
This isn't a full overview to quick as well as easy lunch recipes yet its great food for thought. Hopefully this will obtain your imaginative juices streaming so you can prepare delicious meals for your household without doing way too many square meals on your trip.
So that's going to wrap this up for this exceptional food Simple Way to Prepare Favorite Cake aux orties, asperges vertes et lardons. Thank you very much for reading. I'm confident you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment