☆Bûche Citron Meringuée☆
Hey everyone, hope you are having an incredible day today. Today, we're going to prepare a distinctive dish, ☆Bûche Citron Meringuée☆. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
☆Bûche Citron Meringuée☆ is one of the most well liked of current trending meals in the world. It's enjoyed by millions every day. It's easy, it is quick, it tastes delicious. ☆Bûche Citron Meringuée☆ is something which I've loved my entire life. They are fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from ☆Bûche Citron Meringuée☆, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare ☆Bûche Citron Meringuée☆ delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make ☆Bûche Citron Meringuée☆ is Pour 12 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook ☆Bûche Citron Meringuée☆ estimated approx La veille.
To begin with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook ☆Bûche Citron Meringuée☆ using 31 ingredients and 10 steps. Here is how you cook that.
Fraîcheur, onctuosité, acidité, sucré, moelleux et croquant !! Parfait après un repas copieux de fête 😋
Ingredients and spices that need to be Make ready to make ☆Bûche Citron Meringuée☆:
- ☆Lemon Curd
- 30 g beurre doux
- 2 Oeufs
- sucre en poudre
- 20 g Maïzena
- 2 citrons (jus)
- 3 jaunes d’oeufs
- ☆Biscuit japonais noisette
- 65 gr d’eau
- 65 gr lait demi-écrémé
- 55 gr beurre très froid coupé en morceaux
- 3 œufs entiers
- 70 gr farine T55
- 35 gr poudre de noisette
- 1 cuillère à café sucre
- 2 gr sel ou fleur de sel
- 45 gr huile de noix
- 115 gr blancs d’œufs
- 70 gr sucre en poudre
- ☆Mousse citron Limoncello
- 25 cl jus de citron jaune (±4-5 petits)
- 1 càs Limoncello
- 55 gr sucre en poudre
- 300 gr crème liquide entière
- 4 feuilles de gélatines (8 gr)
- ☆Meringue suisse
- 3 blancs d’oeufs (105 gr)
- 210 gr sucre en poudre
- ☆Croustillant Praliné
- 30 g crêpes dentelles
- 100 g chocolat praliné
Instructions to make to make ☆Bûche Citron Meringuée☆
- Ordre de réalisation : curd, biscuit, semelle pralinée, mousse, meringue et décoration
- Lemon Curd
⚠️ Temps de préparation : 10 minutes – Cuisson : 5 minutes – Repos : 2h minimum
Mixer les ingrédients
Sur feu vif, ajoutez progressivement l’eau et le jus de citron puis mélangez continuellement à l’aide d’un fouet jusqu’à ce que la préparation épaississe - Pour le biscuit japonais, je vous renvoie à ma recette ici : https://cookpad.com/fr/recettes/6474933-%E2%98%86biscuit-en-pate-a-choux-souffle%E2%98%86?via=sidebar-recipes
Etaler une couche de curd sur une moitié de biscuit puis le rouler en escargot (suivant la taille de votre moule) stopper au congélateur - Une fois refroidi, détaillé un rectangle de biscuit
Faire fondre le chocolat et émietter les crêpes. Mélanger le tout et étaler sur le rectangle de biscuit - On passe à la mousse
Temps de préparation : 15-20 minutes – Cuisson : 5 minutes – Repos : 4h minimum – voire 1 nuit : Hydrater la gélatine dans un grand récipient d’eau
Chauffer 1/3 du jus de citron avec Limoncello et sucre
Essorer la gélatine et l'ajouter au jus de citron chauffé et mélanger jusqu’à ce qu’elle soit bien dissoute
Ajouter le restant de jus de citron et mélanger de nouveau
Monter la crème en chantilly à l’aide d’un batteur puis l'incorporer délicatement au jus de citron collé - Montage
Dans un moule à bûche, mettre une couche de mousse, insérer le biscuit roulé, recouvrir de mousse et tasser légèrement puis terminer par la semelle de croustillant praliné. Laisser prendre une nuit au congélateur - Le lendemain, meringue suisse
Temps de préparation : 15-20 minutes – Cuisson : 5-10 minutes
Préparer une casserole d’eau pour le bain-marie et la chauffez
Dans un cul de poule ou le bol de votre robot pâtissier, verser le sucre et les blancs d’oeuf puis les mélange brièvement au fouet. Laisser reposer 2 à 3 minutes - Poser le bol de votre robot pâtissier sur la casserole d’eau chaude (le feu toujours allumé) et à l’aide d’un batteur fouetter les blancs jusqu’à ce qu’ils doublent de volume et deviennent brillants
Une fois la meringue tiède, ôter le cul de poule ou le bol de votre robot du feu et continuer de battre jusqu’à ce que la meringue refroidisse soit environ 5 minutes
Mettre en poche avec la douille de votre choix et réserver à température ambiante jusqu’à utilisation - A l’aide d’une poche à douille et d’une buse cannelée, faire des stries en longueur. Passer la bûche au grill pour 5 minutes et avec le chalumeau brûler légèrement des endroits pour mettre en relief. Mettre au frais jusqu’au moment de servir.
- Bonne dégustation 😋
As your experience and confidence expands, you will certainly locate that you have more natural control over your diet and also adjust your diet plan to your personal tastes over time. Whether you intend to serve a dish that uses fewer or more components or is a little bit basically spicy, you can make easy modifications to accomplish this objective. Simply put, start making your recipes promptly. When it comes to basic food preparation abilities for newbies you do not need to discover them but just if you master some simple food preparation methods.
This isn't a full guide to quick as well as easy lunch dishes however its excellent food for thought. Hopefully this will get your innovative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family members without doing way too many square meals on your trip.
So that is going to wrap this up with this special food Step-by-Step Guide to Make Quick ☆Bûche Citron Meringuée☆. Thank you very much for reading. I am sure you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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