Gözleme (crêpe turc farcie)

Gözleme (crêpe turc farcie)

Hello everybody, it's me again, Dan, welcome to my recipe page. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Gözleme (crêpe turc farcie). One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Gözleme (crêpe turc farcie) is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It's enjoyed by millions every day. It is simple, it is fast, it tastes delicious. They are fine and they look wonderful. Gözleme (crêpe turc farcie) is something which I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Gözleme (crêpe turc farcie), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Gözleme (crêpe turc farcie) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Gözleme (crêpe turc farcie) is Pour 4 personne. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Gözleme (crêpe turc farcie) estimated approx prép. 1h30 cuis.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few components. You can have Gözleme (crêpe turc farcie) using 19 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.

j'aime bien tester des recettes des autres pays
aujourd'hui c'est la Turquie qui est à l'honneur
#monlivredecuisine

Ingredients and spices that need to be Take to make Gözleme (crêpe turc farcie):

  1. Pour la pâte
  2. 400 grammes de farine T45
  3. 7 grammes de levure sèche de boulanger instantanée
  4. 8 grammes de sel
  5. 10 grammes de sucre en poudre
  6. 25 cl lait
  7. 40 grammes de beurre doux mou
  8. Pour la farce
  9. 400 grammes de bœuf haché
  10. 1 oignon jaune moyen
  11. 1 gousse d’ail
  12. 1 cuillère à soupe d’huile d’olive
  13. 1 cuillère à café rase de coriandre en poudre
  14. 1 cuillère à café rase de cumin en poudre
  15. sel
  16. poivre
  17. 8 fines tranches de fromage Gouda ici, 200 grammes ou 200g de cantal en lamelles
  18. 2 branches de persil
  19. 1 morceau de beurre demi-sel

Steps to make to make Gözleme (crêpe turc farcie)

  1. Préparer la pâte
    Diluer la levure dans le lait tiède.
    Dans le bol du robot, verser la farine, sel et sucre et mélanger avec le manche pétrisseur.
    Ajouter le mélange lait-levure et le beurre mou. Pétrir doucement puis augmenter en vitesse moyenne (vitesse 6) pendant 10 minutes.
    Former une boule et couvrir le bol d’un film alimentaire. Laisser reposer 1 heure
  2. Préparer la farce
    Dans une grande sauteuse, chauffer l’huile d’olive. Ajouter l’oignon finement haché et la gousse d’ail écrasée. Laisser revenir à feu doux 2 minutes.
    Ajouter la viande hachée émiettée, la coriandre, le cumin, le persil ciselé, le sel et le poivre. Mélanger et laisser cuire sans couvrir, à feu moyen une quinzaine de minutes, en remuant de temps en temps et en cassant les morceaux de viande
    Verser la farce dans une grande assiette et er refroidir le temps que la pâte pousse.
  3. Réalisation des crêpes turques
    Dégazer la pâton et le diviser en 8 boules de 85 grammes. Les couvrir de film alimentaire afin d’éviter qu’elles ne sèchent en surface.
    Sur un plan de travail fariné, étaler une boule (laisser les autres recouvertes du film) en lui donnant une forme ovale, avec un rouleau à pâtisserie (24 cm de long et 18 cm de large ici).
    Ajouter une cuillère à soupe de farce (environ 45g) sur une moitié de la crêpe.
  4. Déposer au dessus 1 tranche de fromage coupée en 2 (ou 25g de fromage en lamelles).
    Refermer et bien souder les bords. Faire un ourlet pour bien le fermer.
    Réserver sur une plaque tapissée de papier sulfurisé et farinée (ou sur feuille silicone farinée).
    Faire de même pour toutes les boules,
    Réserver dans une pièce bien fraîche si les crêpes ne sont pas cuites de suite (on peut les laisser reposer ainsi 5 heures).
  5. Cuisson
    Chauffer une poêle antiadhésive puis cuire à feu moyen de chaque côté. Chaque face doit être dorée. Renverser sur une assiette et frotter les faces avec un morceau de beurre (je commence à cuire la face avec la viande, je retourne et la beurre, puis cuit la face avec le fromage, je retourne dans l’assiette et je frotte au beurre la face avec le fromage).

    Déguster chaud,

As your experience and also confidence expands, you will discover that you have extra all-natural control over your diet regimen as well as adapt your diet to your individual preferences in time. Whether you wish to offer a dish that utilizes fewer or even more ingredients or is a bit more or less zesty, you can make simple adjustments to attain this objective. To put it simply, begin making your dishes in a timely manner. When it comes to fundamental cooking skills for newbies you don't need to discover them however just if you understand some basic food preparation techniques.

This isn't a total overview to fast as well as very easy lunch recipes yet its good food for thought. With any luck this will obtain your imaginative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family members without doing a lot of square meals on your journey.

So that is going to wrap it up for this exceptional food How to Prepare Award-winning Gözleme (crêpe turc farcie). Thank you very much for reading. I am confident you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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